Prague's Barrel

on 18 september 2017

7. plass og poengkonger

I år hadde vi bestemt at vi skulle starte sesongen med et smell. Og det smalt. For noen mer enn andre.
Praha var destinasjonen og Prague's Barrel var turneringen. Vi var der for første gang i mars, og ble derfor raskt enige om å starte sesongen der nede.
Så onsdag 6. september satte Icehawks gutta seg håpefulle på Norwegians rute til Praha. En god blanding av erfarne ringrever, som hadde vært der hele 1 gang tidligere, samt en håndfull førstereis som overhodet ikke visste hva dem gikk til. Det skal sies at de fikk god innføring av de mer erfarne gutta da...


På torsdag var det gruppetrekning og knokespising. Men dette var først og fremst på kvelden, og ettersom vi ankom byen på onsdag hadde vi masse tid på dagen. Og GM hadde bestemt at dagen skulle brukes på teambuilding. Go-Kart og Icehawks Grand Prix var meldt og dette var dagen da de eldste ble yngre og de yngste ble eldst. Go-karten var en formidabel suksess og alle koste seg masse. Vi hadde forhåndsbooket og leid hele hallen, og når vi kom inn på banen kunne man se øynene til guttene lyste opp! Nå skulle det lekes, kjøres, kriges !!


Dette var det vi møtet når vi ankom Go-kart arenaen

 

Etter noen oppvarmingsrunder, så ble det plutselig alvor. Smilene var fortsatt tilstede, men man kunne se og kjenne på stemningen at vinnerinstinktene var på vei til å ankomme. Svein, den eldste av oss, var brått blant de yngste og satte bedre og bedre rundetider. Øynene lyste mer og mer opp, og man kunne se at han koste seg veldig. Mens GM den største (lengde + vekt = størst) av oss, ikke helt fikk det til og hadde rundetider som lignet en lørdagskveld tilbake på Sportspubben i Sarp. Unggutta derimot kjørte som dem skulle ha stjålet både bil og drivstoff, i dette tilfellet måtte de ha vært drømmen for Miljøpartiet de unge, ettersom drivstoffet de stjal var strøm. Gikk bilene på strøm tenker du nå, men en ting skal være sikkert, dette var ikke vanlig strøm. Dette var helt klart atomstrøm, for disse bilene sparket skikkelig. Noe vår materialforvalter Marcus Holum fikk erfare. For jeg er sikker på at hvis dere ser nøye etter så ser dere fortsatt avtrykket av han og bil i den ene svingen. Det sies at det var der Marcus mistet seg selv denne turen. Uansett, oppvarming var unnagjort og kvalikken var ferdig, igjen stod det 10 stk som skulle kjøre om de beste rundetidene. Og som vanlig så Martin "Schanche" Ludvigsen i føringen, tett etterfulgt av GM (som utrolig nok hadde fått til det å kjøre fort, selv om han måtte kle bilen både på og av seg etter bruk), Aronsen & Rishøi og Svein. Denne rekkefølgen stod seg helt til siste runde. Plutselig så snudde det seg helt. For i løpet av siste runde så hadde plutselig Aronsen & Rishøi funnet gasspedalen og ikke minst hadde Jesper, som alle trodde satt på en bar nede i gata sneket seg opp på en 3. plass. Svein og Gm ble henvist til henholdsvis 4. og 5. plass.

Vinnerne av Icehawks Grand Prix

 

På fredag var det gruppespill og vi følte selv at vi hadde kommet i en ok gruppe, bestående av Evergreen fra Italia og russiske Legion Titan. Vi starter godt og får en komfortabel seier mot Evergreen 6-2. Russerne i Legion Titan kommer seg under huden på oss og får oss ut av spillestilen. Vi ender opp med å være med på leken deres og da blir vi et par hakk for små. Det ender med 4-3 tap og dermed har vi nok en gang endt på 2.plass i gruppa. Det vil si at all mulighet om seier i denne turneringen er ute, og vi kan best ende på 5.plass. Og det er plassen vi skulle ha spilt om i kamp nummer 2 på lørdag. For i kamp 1 mot Red Dragon fra Tsjekkia leder vi meget komfortabelt 8-2 men rakner fullstendig og i kampens aller siste sekund utligner de til 8-8 og kampen går til straffer. Dette er noe vi ikke kan og bommer på alle 3 straffene og dermed står vi igjen og skal spille om 7. plass. Stemningen var overhodet ikke bra etter kampen, og alle trengte litt tid til å komme seg. Men etter å ha fått i oss litt mat og drikke så kommer humøret seg betraktelig og når vi skal ut på is igjen er Icehawks gutta klare for å slå tilbake. Og det gjør vi, Canadiske Bandits har ikke en nubbsjans og vi kontrollerer inn en 3-1 seier. Noe opplastningen fra Bandits selv sier.

Sakset inn fra Bandits egne sider

 
Nok en gang har vi endt på 7. plass i Prague's Barrel. Noe vi selvfølgelig ikke er fornøyde med, men samtidig må vi akseptere at vi ikke har vært bedre i de avgjørende øyeblikkene. Nå er det bare å trene hardt og forberede seg til neste deltagelse i turneringen som er allerede i Mars. Det er mulig Martin Frøid kan fortelle dere hvor mange dager det er til. Men før vi runder av så skal vi fortelle litt om banken, hvor vi nok en gang får beskjed om at vi er det best kledde laget dem noen gang har hatt med i turneringen. Noe bildet selv her dokumenterer.

Bilde fra banketten, hvor guttene følger nøye med på scenen.


Det er en ting til jeg har lyst til å trekke frem fra denne turen. Blant alle oppturer og nedturer, knekte køller og skøytestål. Og det er lagfølelsen som er på vei til å sette seg i klubben. Guttene står opp for hverandre og støtter hverandre i alle situasjoner. Blant annet når Jesper gir bort en del av poenga sine til Martin og Martin, slik at dem blir poengkonger i turneringa! Hvem andre hadde gjort det? Ikke Jesper i hvert fall, det kan du banne på... For jeg er sikkert på at han sitter hjemme og regner på poeng den dagen i dag!

Gratulerer til Frøid og Ludde som ble kåret til turneringens poengkonger!

 

Takk for turen gutta, jeg gleder meg som en unge til mars!

 

~ GM ~